• Der er ingen forslag, da søgefeltet er tomt.

PLC: Sådan laver du en hylde, der vises under "Bibliotek"

Byg boghylder til din skole - og præsenter elevernes yndlingsbøger på første række

Som en del af skolens PLC, kender du helt sikkert netop jeres elevers behov og interesser allerbedst. I BookBites kan du derfor også lave boginspirations-hylder til jeres egne elever.

• Log ind på lms.bookbites.com med dit UNI-login, når du er klar til at gå i gang.
  • Hylderne oprettes i administrationsmodulet og bliver efterfølgende vist direkte under “Bibliotek” i BookBites.

• Som PLC kan du eksempelvis bygge en hylde til “Månedens tema” på skolen, “Top 10 læste bøger” fra det fysiske bibliotek eller lægge alle de fede seriebøger på øverste hylde, fordi du ved, at det er lige præcis dem jeres mellemtrin går efter.

• Vær opmærksom på, at for at publicere skal du vælge "Eget bibliotek" under fanen "BookBites", så kan du publicere din hylde.

Følg guiden herunder og bliv klogere på, hvordan du som PLC laver boghylder i BookBites. Og frygt ej - hvis du ikke selv giver dig i kast med at lave nogle hylder, så præsenteres eleverne for en masse gode hylder, der er kurateret af teamet bag BookBites.

Opret hylde

Under "Hylder" går du til fanen "Dine hylder".
Her har du mulighed for at trykke "Opret hylde", hvor du kan vælge mellem "Standard", "Tema" eller "Serie".
1

2

Standard-hylde med stribevis af gode titler

Standard-hylden er den du kender, hvor en række udvalgte bøger præsenteres i biblioteket.

Med en standard-hylde vises bøgerne i forskellige layouts én for én. Denne type af hylde er god, når man har en stor stak af bøger, der skal vises. Inde i BookBites sker en automatisk rotation, så det ikke altid er de samme bøger, der ligger først i rækken.  Du vælger hvilke aldersgrupper, der skal se hylden og du vælger i hvilken periode, hylden skal være synlig.

3

4
Herefter søger du efter de titler, som du ønsker at vise på hylden. Nu er du klar til at publicere hylden.

Tema-hylde til tidens aktuelle emne eller fokus

"Tema"-hylden er oplagt, hvis I har et samlet tema på skolen, i dansktimerne eller på skolebiblioteket. Der kan ligge mange bøger på listen, men du vælger også 3-5 bøger fra din liste, der skaber et flot blikfang til temaet. Du vælger hvilke aldersgrupper, der skal se hylden og du vælger i hvilken periode, hylden skal være synlig.  Du starter med at give temahylden en titel, vælger den relevante aldersgruppe og periode. Nu er du klar til at søge en masse gode bøger frem omkring det valgte tema.

6

Fra listen af bøger kan du nu vælge 3-5 bøger, der skal være "Forsidefavorit" og dermed placeres på temaets forside. Eksperimenter og leg med formatet, der skifter alt afhængig af, hvordan du vælger at sammensætte bogforsiderne, rækkefølgen og antallet af bøger.

Serie-hylde til hver aldersgruppe

Når du opretter en seriehylde starter du med at vælge til hvilken aldersgruppe, hylden skal vises. Hver aldersgruppe kan få vist én seriehylde under "Bibliotek". På serie-hylden udvælger du op til 10 serier. 8

9

Gem kladde eller publicer til BookBites

Når du har oprettet en hylde - uanset type - kan du vælge at gemme den som kladde eller publicere den direkte til visning i BookBites.

• Hvis du gerne vil have andre hylder, end dem du selv bygger, så kan du vælge at spæde op med hylder under fanen "Hyldebibliotek".

• Når du bygger dine egne hylder, vil de også blive tilgængelige for andre i deres "Hyldebibliotek" medmindre du vælger under "Dine hylder", at hylden kun skal være tilgængelig for din skole.

Se BookBites

Mens du bygger og løbende publicerer nye boghylder, kan du følge med i, hvordan det ser ud i biblioteket i BookBites for de forskellige aldersgrupper. Under fanen "BookBites" kan du vælge en aldersgruppe, se listen af publicerede hylder og du kan også trykke på knappen "Se BookBites" i øverste højre hjørne for at få en visning af den aktuelle placering og visning af hylderne.

Ved at bruge funktionen "Se BookBites" kan du altid se præcis, hvordan det ser ud for den enkelte aldersgruppe og få et godt overblik over hylderne i biblioteket.
7

HUSK:

• Vær opmærksom på, at for at publicere skal du vælge "Eget bibliotek" under fanen "BookBites", så kan du publicere din hylde.

• Og frygt ej - hvis du ikke selv giver dig i kast med at lave nogle hylder, så præsenteres eleverne for en masse gode hylder, der er kurateret af teamet bag BookBites.