• Det finns inga förslag eftersom sökfältet är tomt.

Vad kan jag göra om lästiden inte har registrerats korrekt?

Om eleven har läst i en pappersbok, men har glömt att stoppa klockan eller inte har registrerats korrekt, kan du som lärare korrigera lästiden.

Så här korrigerar du elevens lästid från en pappersbok:

- Gå till "Community" i menyn och välj den aktuella klassen.
knowledge-base-desktop-mockup-ret-1-DK

- Tryck på "Elevinsikter" och välj den aktuella eleven - tryck på "Visa profil".

knowledge-base-desktop-mockup-ret-2-DK

- Välj den pappersbok där du vill korrigera lästiden. När du drar upp pappersboken visas en "Korrigera lästid" och du har nu möjlighet att korrigera lästiden på de relevanta datumen.

knowledge-base-desktop-mockup-ret-3-DK-1

- Du kan bara korrigera tiden och behöver inte fylla i fälten "Läs från sidan" och "Läs till sidan".

Det är inte möjligt att korrigera studentens lästid från en e-bok eller ljudbok.

Om det har varit svårt att registrera lästid från e-böcker eller ljudböcker kan du läsa den här artikeln: Kan jag lita på lästiden i Bookbites?